Μονοήμερη εκδρομή σε Καταρράκτη Κουνουπίτσας | 23 Ιανουαρίου 2022

Καταρράκτης Κουνουπίτσας – Λουτρά Πόζαρ – Κοπή βασιλόπιτας!!

kataraktis kounoupitsas

Η πρώτη απόδρασή μας για φέτος περιλαμβάνει περπάτημα μέσα στη μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ με κατεύθυνση τον περίφημο καταρράκτη της Κουνουπίτσας και μπάνιο στα νερά των Λουτρών του Πόζαρ!

Η μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ αποτελείται από τρεις κεντρικούς κλάδους ρεμάτων, το Ίσιο Πεύκο (Ράμνο Μπορ), το Λούτα και το ρέμα της Κουνουπίτσας. Μετά την ένωση των παραπάνω ρεμάτων ξεκινάει το ρέμα του Αγίου Νικολάου (Θερμοπόταμος) που το βλέπουμε και στα λουτρά.

Σε απόσταση 13 χλμ. από την έδρα του Δήμου Αλμωπίας, την Αριδαία και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, σε μία πανέμορφη τοποθεσία, έκτασης 72 στρεμμάτων, βρίσκονται τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πoζαρ Αλμωπίας, όπως είναι ευρέως γνωστά. Η ονομασία τους προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ», που σημαίνουν «κάτω από την φωτιά». Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο θερμοπόταμος «Τόπλιτσα», σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες.

Ο θερμοπόταμος δημιουργείται από πηγές που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος, φτάνει σε μεγάλο βάθος, κι αφού θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργετικά συστατικά.
Το έντονο φυσικό ανάγλυφο κυριαρχεί στην περιοχή και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με γνώμονα τις ελάχιστες δυνατές μεταβολές στη γλυπτική του τοπίου. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων, έχουν δημιουργηθεί ατομικοί λουτήρες, εσωτερικές ομαδικές πισίνες και μία ανοιχτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλάτωμα παράλληλα με το ποτάμι.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

KYΡIAKH 23/01/2022

Αναχώρηση από τα Everest στη Βούλγαρη στις 7.30 π.μ. με ενδιάμεσες στάσεις στην Αριστοτέλους με Εγνατία στις 7.45 π.μ. και στο One Salonica στις 8.00 π.μ.
Άφιξη στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που θα ξεκινήσουμε την πορεία μας διάρκειας 3,5 περίπου ωρών, όπου θα κατηφορήσουμε μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο το φαράγγι του Ράμνο Μπορ και ακολουθώντας το ρέμα θα καταλήξουμε στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας ύψους 12 μέτρων. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο με προορισμό τα Λουτρά Πόζαρ για μπάνιο στις ζεστές πισίνες.

Υ. Δ.: 150 μ. Ανάβαση / Κατάβαση, βαθμός δυσκολίας: Α+/ Β.

Στα περίφημα λουτρά του Πόζαρ ο καθένας προαιρετικά θα έχει τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να απολαύσει τα ιαματικά νερά. Η είσοδος στις εξωτερικές πισίνες δεν χρειάζεται κράτηση και έχει κόστος 2 ευρώ.

Ακολουθεί προαιρετικά φαγητό στην ταβέρνα Καρατζοβίτισσα στο χωριό
Λουτράκι όπου και θα κόψουμε τη βασιλόπιτά μας!

Άφιξη γύρω στις 20:00 στη Θεσσαλονίκη.

Απαραίτητα για την Εκδρομή:

1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, ζακέτα, t-shirt κλπ
4. Αδιάβροχο, κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Σακίδιο για τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό
7. Σνακ (σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηροί καρποί, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
8. Χαρτομάντιλα
9. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου
10. Μαγιό, πετσέτα, παντόφλες για τα λουτρά

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ/άτομο.

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

• H μετακίνηση
• H πεζοπορία
• Έμπειροι συνοδοί της Planet E
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Το κόστος συμμετοχής με ΙΧ είναι 10 ευρώ/άτομο

Οι μετακινήσεις γίνονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την πληρότητα των λεωφορείων έως 85%, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν με την επιβίβασή τους στο λεωφορείο πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης (rapid test) έως 48 ώρες πριν και θα πρέπει να φέρουν ατομικές μάσκες κατά την μετακίνησή τους.

Την εκδρομή οργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο Crazy Holidays σε συνεργασία με την εταιρεία Viral Communications.

Αφού η κράτηση γίνει με μήνυμα στη σελίδα ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, επιβεβαιώνεται με την εξόφληση των 20 ευρώ σε λογαριασμό που αποστέλλεται. Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 17 Ιανουαρίου 2022. Από 18 Ιανουαρίου και έπειτα δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.

•Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν στους διοργανωτές τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν και να φέρουν μαζί τους τη φαρμακευτική αγωγή που έχουν ανάγκη.
•Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
•Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
•Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.
•Η εταιρεία έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος του προγράμματος της εκδρομής ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Δήλωση συμμετοχής: Μπαχτσεβάνη Έμυ: 6942.512.898
ή με μήνυμα στη σελίδα της Planet E στο facebook.